Natuurwerkdag 2012!

DOE MEE AAN DE NATUURWERKDAG OP 3 NOVEMBER!


Op zaterdag 3 november is het weer landelijke Natuurwerkdag. Iedereen die natuur en landschap een warm hart toedraagt kan een dagje meehelpen met poelen schoonmaken, bomen knotten, fruitbomen snoeien en heide opschonen. Vorig jaar hebben ruim 12.000 vrijwilligers meegeholpen. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken! Op http://www.natuurwerkdag.nl staan alle locaties en werkzaamheden beschreven.

Ook in Neede gaan we aan de slag in het Needse Achterveld.
Dus doe mee en meld je aan! Iedereen is welkom!

Landschap verbindt
Actief zijn in natuur en landschap is leuk, ontspannend en gezond. Op deze twaalfde Natuurwerkdag kan iedereen een dag aan de slag in natuur en landschap in de eigen omgeving. Er zijn steeds meer vrijwilligers actief in het landschap en zij vinden het leuk om anderen te laten zien en ervaren wat het vrijwilligerswerk inhoudt. Tijdens de Natuurwerkdag kan iedereen een dag meehelpen. En niet alleen het landschap knapt ervan op: ook (bedreigde) plant- en diersoorten kunnen weer vooruit.

Een van de laatste natte heideterreinen
Het Needse Achterveld  is een van de laatste natte heideterreinen van de achterhoek. Hier treft men nog de daarbij behorende flora en fauna zoals de zonnedauw en klokjesgentiaan. Staatsbosbeheer heeft de omliggende landbouwgronden omgevormd tot natuurgebied. Het totale heideterrein is hierdoor groter geworden. Hierdoor zal het terrein natter worden, wat ten goede komt aan de planten en dieren. Door het afschrapen van de bovengrond ontkiemen er ook boompjes. En omdat het de bedoeling is dat het een open heidegebied wordt, zullen deze bomen weggehaald moeten worden.

Er zijn speciale kinderactiviteiten, dus het is een leuke locatie om met het hele gezin naar toe te gaan. Voor de mensen die meer willen weten over het Needse Achterveld is er in de middag ook nog een excursie door Staatsbosbeheer en het IVN. De lunch wordt verzorgd.

Aanmelden voor het Needse Achterveld of een andere Natuurwerkdaglocatie?
Jezelf, vrienden en familie aanmelden voor een gezellig dagje samen aan het werk in het landschap? Kijk voor meer informatie over (kinder)locaties, activiteiten en aanmelden op http://www.natuurwerkdag.nl

Landschapsbeheer Nederland organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, De12landschappen en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), KNNV vereniging voor veldbiologie, A Rocha en de ANWB.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Achterhoek, Neede e.o.. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s