Het broedseizoen begint weer

Eind februari, begin maart keren de vogels terug uit hun overwinteringgebieden om hier te broeden. Ook vogels die het hele jaar in Nederland blijven, gaan in deze periode op zoek naar een nestplek. Ze zijn nu druk bezig de grenzen van hun broedgebied af te bakenen. De meeste vogels doen dat met zang, dus ’s ochtends zijn buiten prachtige fluitconcerten te horen. Het broedseizoen duurt in principe van 1 maart tot 1 september. De precieze start- en einddata kunnen per gebied verschillen, afhankelijk van welke vogels er broeden.

Nieuwsgierig naar wat er zich in andere vogelnesten afspeelt? Vanaf 1 maart kunt u op de website www.beleefdelente.nl meekijken in de levens van vogels van divers pluimage. Vogelbescherming heeft namelijk door heel Nederland webcams geplaatst bij nesten.

Bij ijsvogels vind er paarvorming plaats door het mannetje wat achter het vrouwtje aanjaagt. Gisteren bij de Slinge in Borculo een ijsvogeltje gezien.

Bij ijsvogels vind er paarvorming plaats door het mannetje dat achter het vrouwtje aanjaagt. Gisteren bij de Slinge in Borculo een ijsvogeltje gezien.

 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Achterhoek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s