Jonge vosjes geboren

 
Een bijzondere geboorte was gisteravond live te volgen via internet. De vrouwtjesvos in de vossenburcht in de Oostvaardersplassen wierp voor het oog van de webcamera een aantal jongen. Tienduizenden mensen volgden het via volgdevos.nl 

Koos, een van de vossenvolgers van het eerste uur, maakte dit filmpje waarop een aantal jongen al duidelijk te zien is. Aanrader om te zien!

Minstens 4

Hoeveel vosjes er zijn geboren is nog niet helemaal duidelijk. Volgens de kijkers van volgdevos.nl zijn het er minstens 4, maar misschien wel meer. De boswachters bekijken vandaag de opgeslagen beelden en doen dan een voorlopige voorspelling. Het definitieve aantal wordt pas duidelijk als ze naar buiten gaan. Maar dat duurt nog een paar weken.

3e keer

Het is de derde keer dat belangstellenden via camera’s in de burcht kunnen meekijken. Vorig jaar bleef de burcht leeg, in 2011 trokken er wel vossen in. Toen werd de website in 3 maanden in totaal 2,2 miljoen keer bezocht, door meer dan een half miljoen verschillende bezoekers uit 127 landen. Ook toen werden er vosjes geboren voor het oog van de camera, maar het beeld werd toen gehinderd door een spin die zijn web voor de lens had geweven.

90.000 hits

In de Oostvaarderplassen leven ongeveer 50 vossen. De afgelopen dagen bezochten veel mensen de site om te zien hoe het de vosjes verging. Per dag kreeg volgdevos.nl ongeveer 30.000 hits. Op de dag van de geboorte waren het er 90.000.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Achterhoek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s