Onderhoudskosten ruiterpad besparen

Op 2 november vindt de jaarlijkse motorcross van de Zelhemse motor club ZAMC plaats. Deze cross gaat voor een groot gedeelte over weilanden, maisvelden en door bossen van particulieren rondom de Slangenburg. Dit jaar heeft Staatsbosbeheer toestemming gegeven om, als proef, gebruik te kunnen maken van een deel van het ruiterpad op Slangenburg.

Waarom? Het ruiterpad op Slangenburg is aan onderhoud toe. Voor ons kan dit evenement onderhoudskosten besparen want er is namelijk afgesproken dat de motorclub de hele ruiterroute weer netjes oplevert nadien. Zo worden overhangende takken gesnoeid en de wegen weer glad geschoven. Ook hopen wij op minder illegale motorcrossers door de sociale controle van de legale deelnemers. Uit ervaring blijkt dat verdringing van de motorcross juist leidt tot meer illegale crossers.

Er is voor het geven van de toestemming goed gekeken naar mogelijke te verwachten schade aan de natuur. Aangezien de cross normaal gesproken ook vlak langs ons terrein en buiten het broedseizoen plaatsvind is dit niet meer dan andere jaren te verwachten.

In het veld zal duidelijk aangegeven worden dat deze dag geen andere weggebruikers gebruik kunnen maken van deze route. Gelukkig is het bos groot genoeg om op andere plaatsen te wandelen of paard te rijden.

Wij gaan uit van een mooie samenwerking morgen!

Team Staatsbosbeheer Achterhoek

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Achterhoek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Onderhoudskosten ruiterpad besparen

  1. Harm Rigtering zegt:

    Zo wast de ene hand de andere.
    Harm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s