Bloemrijk Stelkampsveld

 

Het Natura 2000- gebied Stelkampsveld is onderdeel van landgoed Beekvliet. Het bestaat uit een kern met heide, vennen en schaallandvegetaties met daaromheen een kleinschalige afwisseling van bosjes en landbouwgronden.
klokjesgentsiaanDe kern van Stelkampsveld is rijk aan prachtige bloemen. Het Stelkampsveld ligt in een golvend dekzandgebied met lokale laagten en slenkstructuren. Subtiele hoogteverschillen en kalkrijke zandlagen zorgen voor een breed scala aan bijzondere landschaps- en natuurwaarden. Er komen prachtige overgangen voor van heide naar blauwgrasland, ven en kalkmoeras.

De spaanse ruiter, diverse orchideen en parnasia komen hier veelvuldig voor en hebben allen hun eigen groeiplaats. Ook de prachtig blauwe klokjesgentsiaan is hier te vinden. Veel fietsers zie ik het gebied passeren over de muldersweg maar vergeten af te stappen om even stil te staan bij dit prachtige gebied. Zeker in het voorjaar als de spaanse ruiters en orchideeën volop in bloei staan maar ook aan het einde van de zomer om te genieten van de bloeiende parnasia en klokjesgentsiaan. Dit kleine maar unieke gebied biedt een fraaie afronding van de zomer en aan komende herfst een mooi startpunt voor wandelingen door de bossen van landgoed Beekvliet.

Vriendelijke groet,

Erik de Bruijn – Boswachter Achterhoek

 

SONY DSC

SONY DSC

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Achterhoek, Beekvliet. Bookmark de permalink .

Een reactie op Bloemrijk Stelkampsveld

  1. Cayden zegt:

    Good day very cool site!! Guy .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your website and take the feeds ad8a2ionilly…I&#dt17;m glad to find so many useful information right here within the submit, we need develop extra strategies on this regard, thanks for sharing. . . . . .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s