VRIJWILLIGERS ACTIEF OP HOGE EN LAGE LINIE

Sinds begin dit jaar is een groep enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers actief bezig met onderhoud aan de Hoge Linie in Doesburg. Deze mannen en vrouwen doen dit onder de vlag van en in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Gemeente Doesburg. In wisselende samenstelling werken vrijwilligers van deze groep wekelijks op de vrijdagmiddag en/of de zaterdagochtend in de prachtige omgeving van De Linies. Onder deze vrijwilligers zijn diverse mensen met professionele achtergrond betrokken.

De werkzaamheden zijn er op gericht om het achterstallig onderhoud aan de natuur tegen te gaan en daarmee het cultureel erfgoed dat De Linies als voormalige vestingwerken biedt, waar mogelijk te herstellen. Dit gebeurt ondermeer door het knotten van de wilgen, het verwijderen van braam uit de meidoornhagen, het uitsteken van bereklauw en braam. Ook aanplanten van nieuwe meidoornhaag ter vervanging of aanvulling van de oorspronkelijke haag zal binnen niet al te lange tijd gaan plaatsvinden. En naast bezig zijn is het iedere werkdag weer gezellig.
foto hoge linie

De groep is in principe iedere week actief op De Linies. Gedurende even weken op vrijdagmiddag vanaf circa 13.00 uur tot 16.00 uur. En in de oneven weken op zaterdagochtend vanaf 09.00 uur tot circa 12.00 uur. De komende tijd werkt men in bijzonder op de Hoge Linie. Verzamelpunt is de ingang van de vestingwerken aan de Panovenweg, nabij het terrein van de Imkersvereniging en de Scouting.

Om op zowel de Hoge als de Lage Linie in Doesburg actief te kunnen zijn zoekt de groep meer collega vrijwilligers. Kom gerust vrijblijvend eens een ochtend of middag meekijken en wellicht ook werken.

Vriendelijke groet,
De vrijwilligers van de Hoge en Lage linie

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Achterhoek. Bookmark de permalink .

Een reactie op VRIJWILLIGERS ACTIEF OP HOGE EN LAGE LINIE

  1. Ap Peters. zegt:

    Onlangs zag ik een bever zwemmen in de gracht van de Hoge Line. Ik ben bang dat door alle activiteiten de fauna verstoord wordt en de bevers weer zullen vertrekken. Oomderhoud is een loffelijk streven maar niet ten koste van alles.
    Vriendelijke groet,Ap Peters.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s