VRIJWILLIGERS GROEP DOESBURG HOGE EN LAGE LINIE BEHALEN CERTIFICATEN MOTORKETTINGZAGEN

wilg knottenVier vrijwilligers van de groep Doesburg Hoge en Lage Linie hebben vlak voor het einde van 2015 een cursus motorkettingzagen gevolgd. Samen met twee collega’s van de vrijwilligersgroep uit Ruurlo zijn ze gedurende drie dagen actief bezig geweest om de kneepjes van het veilig werken met de kettingzaag onder de knie te krijgen. Onder leiding van instructeurs van het Cursus Centrum Groen in Arnhem werd het bomen vellen en wilgenknotten beoefend. Voor dit laatste werden cursus en werkzaamheden op de Linies van Doesburg letterlijk samengebracht. Zaterdag 28 november – bij prachtig zonnig weer – konden de cursisten naar harte lust wilgen knotten op de Hoge Linie. De nadruk lag deze dag op het beoefenen van diverse methoden om wilgen veilig van de kroon te ontdoen. Met gebruik van stijger, valbescherming e.d. werden meerdere knotwilgen onder handen genomen. En er werd gezaagd met de ‘traditionele’ benzinemotor kettingzaag. Maar ook met een motorstokzaag en een elektrische accu-kettingzaag.

Ook in 2016 gaat de vrijwilligersgroep er weer wekelijks actief tegen aan. In de even weken op de zaterdagochtend vanaf circa 09.00 uur en de oneven weken op de vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur. Men verzamelt bij het toegangshek op de parkeerplaats aan het einde van de Panovenweg in Doesburg (iets voorbij het terrein van de Scouting en de Imkervereniging). De eerste keer is op zaterdag 16 januari 2016.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Achterhoek. Bookmark de permalink .

4 reacties op VRIJWILLIGERS GROEP DOESBURG HOGE EN LAGE LINIE BEHALEN CERTIFICATEN MOTORKETTINGZAGEN

 1. Cor zegt:

  Deze groep heeft ook een pagina geopend op Facebook. Zoek op Vrijwilligers Hoge en Lage Linie Doesburg. Daar vermelden zij regelmatig nieuwe en uitgevoerde activiteiten. Met foto’s.

 2. johan zegt:

  Doordouwers dat zijn jullie , Gefeliciteerd !!
  Johan Haanappel .

 3. Tim G. zegt:

  Toppers ! Veilig en vaardig gaan we in 2016 verder !

 4. wimzoeteman zegt:

  Gefeliciteerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s